23948sdkhjf

Blir ny vd för AMF Fastigheter

Almegas vd kliver på som vd för fastighetsjätten.

Efter årsskiftet tillträder Thomas Erséus som ny vd för AMF Fastigheter. Han efterträder nuvarande vd Mats Hederos som har beslutat att gå i pension efter 15 år inom AMF och på  vd-posten sedan fastighetsbolaget startades 2010.

– Det här är ett beslut som har mognat med tiden. Jag har haft väldigt bra och inspirerande år på AMF Fastigheter, det känns naturligt att lämna över när jag framåt våren uppnår pensionsåldern. Jag är oerhört stolt över resan som AMF Fastigheter har gjort som bolag och att jag tillsammans med fantastiskt duktiga och engagerade medarbetare har kunnat bidra till utvecklingen av Stockholm, bland annat genom MOOD District, Urban Escape, Epicenter och Space, säger Mats Hederos i en kommentar.

Thomas Erséus arbetar i dag som  vd för arbetsgivarorganisationen Almega och har sedan våren 2020 arbetat i AMF Fastigheters styrelse. Han har även förflutet från flera ledande befattningar inom bland andra Ericsson AB, WSP och Kungsleden och har varit verksam inom IT-, konsult- och fastighetsbranschen en längre tid.

– AMF Fastigheter är ett spännande och framtidsorienterat bolag som jag i egenskap av styrelsemedlem har arbetat med sedan 2020. Jag ser fram emot att fortsätta det arbetet kommande år i rollen som vd, liksom den återstart som väntar efter en utmanade tid i pandemins spår. Jag känner mig både glad och ödmjuk för förtroendet att leda ett av Sveriges största fastighetsbolag, säger Thomas Erséus i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11