23948sdkhjf

30 nya butiker för Foodora

Foodora market ska etablera ytterligare 30 livsmedelsbutiker i Norden innan året är slut.

För närvarande har aktören 20 enheter men nu ska hybridformatets närvaro öka i Sverige, Norge och Finland och Foodora räknar med att ha 50 butiker innan 2021 är över.

Det framgår i ett pressmeddelande där aktören meddelar att den nya typen av matbutiker i ett format som bygger både på digital och fysisk närvaro "fyller ett behov som ingen annan aktör tidigare har mött. Vi leder förändringen framåt och skapar framtidens dagligvaruhandel". 

Efter expansionen räknar Foodora med att cirka 25 procent av befolkningen i de tre länderna kommer att kunna beställa från en butik och få varorna hemlevererade inom 15 minuter.

– Vi har redan en stor bas aktiva kunder runt om i Norden som är vana vid snabba hemleveranser av restaurangmat. Utöver det har vi redan en befintlig budflotta på plats. Detta gör att vi har fått en strålande start på våra nya butiker och att det ska bli fler foodora markets innan årsskiftet. Nu blir Norden lite mer rosa inom några månader, säger Hans Skruvfors, koncernchef Foodora i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078