23948sdkhjf

Elon i nytt inköpssamarbete

Bygger vidare på att stärka närvaron i Norden och skapar en av regionens största inköpsorganisationer för vitvaror och hemelektronik.

Elon Group ingår inköpssamarbete med danska A/S El-Salg fortsätter därmed att expandera i Norden. Samarbetet skapar en av Nordens största inköpsorganisationer med över 500 butiker för vitvaror och hemelektronik. I medlemsägda danska A/S El-Salg ingår 150 butiker för vitvaror och hemelektronik.

– Elon Group har under lång tid stärkt närvaron i hela Norden och genom samarbetet med A/S El-Salg får vi ännu större muskler att erbjuda rätt utbud och priser för alla konsumenter i de nordiska länderna, säger Stefan Lebrot,vd, Elon Group i en kommentar.

Förutom Danmark och Sverige, inkluderar samarbetet även sedan tidigare butiker i Norge, Finland och Island då Elon Group-koncernen är en nordisk allians som ägs och drivs av egna företagare och handlare i Sverige, Norge och Island.

Koncernen ingick under 2018 i ett partnerskap med detaljhandelskedjor i samtliga fem nordiska länder; Elon i Sverige och Norge, Heimilistaeki på Island, Veikon Kone i Finland och El-salg i Danmark. Både Elon Group och A/S El-Salg är en del av Euronics med verksamhet i fler än 30 länder och med 11 000 butiker.

– Vår målsättning är att ge El-Salg-butikerna bästa möjliga inköpsmöjligheter både nu och på sikt, och på detta sätt säkerställa att konsumenter kan fortsätta handla till konkurrenskraftiga priser i det lokala samhället. Det nya samarbetsavtalet innebär ett större och bredare sortiment med ännu bättre priser, vilket gör att de lokala butikerna står starkt rustade för framtiden, säger Tomas Holm Hedehus, vd, för A/S El-Salg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078