23948sdkhjf

Nystartad nagelsalongskedja siktar på 100 enheter

De första salongerna öppnade i maj, juni och juli i Stockholm och efter etablering i huvudstaden väntar Göteborg och Malmö.

Nystartade nagelsalongskonceptet Nail Democracy planerar att öppna 100 salonger i Sverige under de kommande fem åren. Planen är att starta i Stockholm för att sedan öppna i Göteborg och Malmö och i ett senare skedde röra sig utåt i landet.

– Vår plan är att först färdigetablera oss i Stockholm, innan vi rör oss mot Malmö och Göteborg och därefter övriga landet. Målsättningen är att ha 100 salonger öppna 2025 och vi vänder oss till olika typer av fastighetsägare, både ”stora drakar” och mindre förvaltare och bostadsrättsföreningar, säger Silvia Adlesic Holmgren, vd, till Dagens Handel.

Kedjan räknar med att ha ett 40-tal salonger i Storstockholm.

Vd Silvia Adlesic Holmgren ligger tillsammans med Frida Selkirk och Joakim Nilsson bakom den nya satsningen.

Nu letar trion lokalytor om 30 till 60 kvadratmeter med skyltlägen med bra exponeringsmöjligheter i butikslägen med goda kundflöden.

Sedan starten har kedjan hunnit med att öppna tre enheter i Stockholm; två på Kungsholmen och en vid Stureplan. Under innevarande år väntar åtta etableringar och trion bakom konceptet hoppas på att öppna ytterligare tolv salonger under 2022.

Under sommaren öppnade Nail Democracy bland annat salong i hotellet Clarion Amaranten på Kungsholmstorg med egen ingång.

– Kungsholmen kändes som en given stadsdel med mixen av boende och yrkesarbetande, säger Silvia Adlesic Holmgren, vd, vidare.

– Att dessutom kunna öppna inom ramen av ett hotell innebär oanade möjligheter för oss att arbeta med kreativa erbjudanden och upplevelser mot marknaden, såsom skräddarsydda företagsevenemang med manikyrer/pedikyrer, eller after work med mojitos & manicures.

Trion menar att branschen är relativt okonsoliderad och tillsammans har de många års erfarenheter av att "skapa mötesplatser, bygga kedjor i konkurrensutsatta miljöer och utveckla starka koncept och varumärken", heter det i ett pressmeddelande. Kedjans inredningskoncept är framtaget av Stylt Trampoli.

Tidigare i sommar lanserade företaget även ett litet antal produkter under eget märke.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109