23948sdkhjf

Ikea fortsätter utrullningen av butiker i mindre format

Vid årsskiftet öppnar Ikea ytterligare en så kallad planeringsstudio i Stockholm.

Ikea ska öppna en enhet för det mindre butiksformatet, så kallade planeringsstudio, om 700 kvadratmeter i Sickla, belägget högst upp i en fastigheten Magasinet.

Butiken följer på den nyöppnade studion i Bromma Blocks och även på nyheten att Ikea öppnar cityvaruhus om 8 000 kvadratmeter i Gallerian på Hamngatan sommaren 2022.

Under de senaste åren har IKEA öppnat upp butiker i mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Nu är det Stockholms tur. Med vårt cityvaruhus och våra två planeringsstudios i Sickla och Bromma vill vi inspirera stockholmarna att skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma – till ett pris som de flesta har råd med, säger Cia Fritzson Gårdnäs, regionchef på Ikea Sverige i en kommentar.

– Genom närvaron i Sickla kommer vi att för första gången finnas fysiskt i de östra delarna av Storstockholm. Därmed kommer vi närmare fler stockholmare där de lever, bor och arbetar, säger Cia Fritzson Gårdnäs vidare.

– Sickla med omnejd har en stark befolkningstillväxt och i området byggs både många nya bostäder och en ny tunnelbanelinje. Dessutom är Sickla en plats där många som bor och arbetar i Sickla, Nacka och Värmdö gör ärenden kopplat till livet hemma.  

Etableringen är en del i den plan Ikea har att fram till 2025 öppna fyra nya enheter i Stockholm och rekrytera cirka 500 nya medarbetare. Den totala investeringen i nya butiker i huvudsatden uppgår till omkring 1,7 miljarder kronor till 2025.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094