23948sdkhjf

Kjell & Company går in på börsen

På måndagen bekräftade Kjell & Company ryktet att kedjan nu ska ta klivet in på börsen och  avser noteras på Nasdaq First North Growth Market.

Inför noteringen värderas hemlektronikkedjan till 1,7 miljarder kronor.

Erbjudandet förväntas bestå av en nyemission samt erbjuda befintliga aktier som erbjuds av styrelse och ledning tillsammans med huvudägaren FSN Capital IV.

– Jag har haft förmånen att få vara med och utveckla Kjell & Company tillsammans med alla fantastiska medarbetare under 20 år, som säljare, i många andra positioner och nu som vd för Kjell Group. Vår mission är att hjälpa människor att använda teknik på ett sätt de inte visste var möjligt och jag ser varje dag hur våra 1 200 anställda bidrar till att förbättra människors liv genom teknik. Det är med glädje och entusiasm vi nu tar nästa steg i Bolagets utveckling och bjuder in ännu fler att bli en del av vår resa, säger Andreas Rylander, vd, i en kommentar.

Kjell & Company, grundat i Sundsvall 1988, har 107 butiker i Sverige och 23 i Norge och webbutiker samt sedan i våras även onlinenärvaro i Danmark då hemelektronikkedjan förvärvade onlineaktören AV-Cables.

Förutom egna fysiska butiker och webbutiker så har kedjan även ett samarbete med Circle K och säljer hemelektronikprylar på på 292 stationer i Sverige.

35 procent av försäljningen under april till juni 2021 gick via e-handeln och kedjan har uppvisat en stark organisk tillväxt historiskt med en genomsnittlig årlig tillväxttakt om 18,8 för åren 2020 till 2022. Under räkenskapsåret 2020 uppgick nettoomsättning till omkring 2 miljarder kronor.

– Kjell & Company har under flera decennier byggt en stabil och växande verksamhet med en tydlig och stark kultur, ett kundfokus och passion för teknik som är unik och med en affärsmodell där onlineförsäljningen är helt integrerad med verksamhetens 130 service points. Vi ser fram emot att med en meriterad ledning ta nästa steg i Kjell & Companys resa och därigenom ytterligare öka takten i vår utveckling, säger Ingrid Jonasson Blank, styrelseordförande i en kommentar.

I pressmeddelandet lägger bolaget även fram långsiktiga finansiella mål som bland annat är att nettoomsättningen ska uppgå till minst 4 miljarder kronor 2025. 

Justerad ebita-marginal om 8 procent på medellång sikt och att utdelningen ska utgöra minst 60 procent av årets resultat med beaktande av bolagets finansiella ställning, förvärvsmöjligheter och framtidsutsikter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078