23948sdkhjf

Bergendahls in i Kitchen Time

City Gross, Granits, Glitter och Ekos ägare blir ny majoritetsägare i e-handlaren.

Bergendahls blir majorietsägare i e-handelsbolaget Kitchen Time och förvärvar 53 procent av bolaget i en affär som innebär en kombination av förvärv av aktier och nyemission.

Detaljhandelsjätten ska stärka positionen inom köks- och heminredningsprodukter och öka fokus på e-handel, heter det i pressmeddelande.

– Förvärvet är en viktig del i vår strategi. Det här är ett ungt, drivet och spännande företag som ligger i framkant i utvecklingen av e-handeln. KitchenTime har skapat en mycket bra plattform för tillväxt och vi ser fram emot att stärka bolaget ytterligare på den resan.Vi kompletterar också varandra väl och jag ser stora fördelar i både kunskapsutbyte och andra synergier med våra övriga koncernbolag, säger Lars Ljungälv, koncernchef Bergendahls.

Kitchen Time omsätter 340 miljoner kronor och har har 50 medarbetare. I bolaget ingår även möbel- och heminredningskonceptet Confident living.

E-handelsbolaget ska även efter förvärvet alltjämt ledas av grundarna Joel Falck och Anton Malmberg och huvudkontoret ska fortsatt ligga i Uppsala med lagerverksamhet i Eskilstuna. Grundarduon kvarstår som stora ägare.

– Vi är mycket glada över att Bergendahls investerar i vårt bolag. Vårt mål är att driva den digitala transformationen inom köksvertikalen och ligga i framkant vad gäller sortiment, logistik och teknik. Affären ger oss nu nya möjligheter i vår fortsatta utveckling och expansion. Genom Bergendahls är vi också med i ett större sammanhang, vi kan dra nytta av fördelarna som det ger och skapa synergier tillsammans, säger Joel Falck, vd och medgrundare Kitchen Time.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078