23948sdkhjf

Julas vd kliver av – efterträds av två

Lämnar posten som vd för Jula och Jula Holding. Ska efterträdas av två vd:ar som ska dela på Joachim Frykbergs tidigare uppdrag.

Efter 19 år på Jula, varav 10 år som vd, lämnar Joachim Frykberg uppdraget som vd både för Jula och Jula Holding.

– Att lämna Jula är givetvis inte ett lätt beslut, men jag känner att det är ett bra tillfälle att sluta nu. Jula har varit en stor del av mitt liv under många år. Det har varit en fantastisk resa och jag är stolt över allt som vi har åstadkommit på Jula. Jula är ett fantastiskt företag och det har varit ett privilegium att få möjligheten att arbeta nära en av Sveriges främsta entreprenörer i Karl-Johan Blank. Jag är tacksam för det ansvar och förtroende som Kalle, familjen och styrelsen har visat mig under åren på Jula. Också ett stort tack till alla fantastiska arbetskamrater som jag har fått förmånen att arbeta med under åren. Jag är övertygad om att Jula går en lysande framtid till mötes, säger Joachim Frykberg, avgående vd i en kommentar.

Joachim Frykberg var från början verksam som Julas marknadschef innan han tillträdde posten som vd för Jula och sedan även för koncernen Jula Holding.

Joachim Frykberg kvarstår som vd  under en övergångsperiod och rekryteringsprocessen för att finna hans efterträdare ska vara inledd.

– Joachim har jobbat i verksamheten i 19 år och varit en av nyckelpersonerna i utvecklingen av det som är dagens Jula. Vi har arbetat nära varandra och det har varit många roliga år. Jula är ett företag i ständig utveckling och tillväxt och det finns alltid nya möjligheter och spännande projekt. Samtidigt har vi förståelse för att Joachim efter 19 år på Jula vill prova nya utmaningar. Jag önskar honom stort lycka till, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Rollen som Joachim Frykberg innehaft upphör när han lämnar och framgent ska bolagen styras av en vd för respektive bolag. Karl-Johan Blanks roll är oförändrad som aktiv ägare och koncernchef.

− Att skifta vd är en naturlig process i en stor koncern. Joachim Fryberg har varit vd länge i verksamheten, och jag har full förståelse för hans att vilja göra något annat. Jag önskar honom verkligen lycka till med sina framtida projekt. Rekrytering av en ny vd för Jula Holding och för Jula AB har redan startat. Jula och Jula Holding är fantastiska varumärken med starka organisationer som genomsyras av Julaandan med många medarbetare som är engagerade och tar ett stort ansvar. Jag hyser stor tillförsikt till att den process som vi nu är inne i kommer att ge ett bra och snabbt resultat, säger Peder Larsson, styrelseordförande, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093