23948sdkhjf

Upphandlar logistik åt e-handlare – tar in 15 miljoner

Logtech-bolaget Prime Penguin tar in 15 miljoner kronor i nytt expansionskapital från Stockholms-baserade WiT Ventures. 

Prime Penguin, ett stockholmsbaserat logtech-bolag som upphandlar logistiken åt e-handlare och varumärken genom ett nätverk av 3PL-bolag, tar in 15 miljoner kronor i nytt expansionskapital från WiT Ventures. Prime Penguins plattform är ansluten till över 30 av de mest använda e-handelsplattformarna och marknadsplatserna vilket möjliggör en enkel och snabb integration för butikerna.

Antalet e-butiker som anslutit sig har på kort tid ökat kraftigt, vilket även tagit oss till gröna siffror tidigare än planerat. Det är nu dags att växla upp ytterligare och ta nästa steg på vår tillväxtresa, säger Joakim von Oldenskiöld, som 2016 grundade Prime Penguin tillsammans med Mikael Johansson.

Med kapitalet kan vi nu nå ut till fler e-handlare som är i behov av en enkel och skalbar logistik-lösning, samt stärka upp teamet med de bästa talangerna. Utöver det kommer vi kunna ansluta ytterligare logistik-bolag (3PL) på flera nya marknader, säger Mikael Johansson.

WiT ventures har ett fokus mot digital tillväxtbolag och positionerar sig som en operationellt aktiv investerare. Bland nuvarande och tidigare portfölj-bolag hittas bland annat succébolaget Estrid, AI plattformen Peltarion samt tyska E-farm, handelsplattform för begagnade jordbruksmaskiner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094