23948sdkhjf

Rizzo vill förlänga rekonstruktion

Externt kapital på väg in.

I morgon, 23 september, är sista dagen för den rekonstruktion som Rizzo Group beviljades av Stockholms tingsrätt senast. Nu ansöker bolaget om att förlänga rekonstruktionstiden i ytterligare tre månader. 

Dagens Handel har kontinuerligt rapporterat om bolagets åtgärder sedan mars i år då Rizzo Group påbörjade sin rekonstruktion. Bland annat arbetet med att ställa om alla Rizzo-butiker till Accentkonceptet, utrullningen av secondhandförsäljning och lanseringen av konsignationsbaserad handel, vilket minskar kapitalbindningen.

För att stärka bolagets likviditet pågår arbetet med att ta in externt kapital och har "pågående diskussioner om likviditetstillskott med finansiärer", skriver Rizzo Group i ett pressmeddelande. "Bolaget har fått positivt gehör i dessa diskussioner och förväntar sig att det ska resultera i skriftligt undertecknade avtal inom kort."

Ett ackordserbjudande håller nu på att tas fram till borgenärerna, vilket planeras bli klart under de kommande tre månaderna, skriver bolaget.

I Rizzo Group ingår Accentbutikerna, Morrisbutiker och verksamhet på NK. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094