23948sdkhjf

Så ska Julas fastighetsbolag utveckla Familia

Köpcentrumgallerian är för närvarande tom men ska nu utvecklas under den den nya ägaren G&K Blanks Fastigheter som även avser öppna nytt varuhus i storformat i området.

G&K Blanks Fastigheter, som är Jula Holdingkoncernens fastighetsbolag, är ny ägare av handelsområdet Familia i Hyllinge i Åstorp. Fastigheten har köpts genom G&K Blanks Fastigheters nybildade dotterbolag Blankinvest Hyllinge AB och avtalet undertecknades den 6 maj i år och övertagandet, från den tidigare ägaren Olav Thon gruppen AS, skedde redan den 1 juni i år.

Det nyförvärvade området spänner över cirka 132 000 kvadratmeter och byggnaderna är på cirka 20 000 kvadratmeter.

− Det är ett klassiskt handelsområde i södra Sverige där Jula har funnits länge. Vi ser stora möjligheter att här utveckla handeln vidare och samtidigt göra något bra för Åstorps kommun, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holdingkoncernen i en kommentar.

I Hyllinge planerar Jula även öppna ett extra stort varuhus med en total yta om cirka 4 000 kvadratmeter som även ska rymma en outlet.

− Vi har sedan många år ett mycket bra ömsesidigt samarbete med Olav Thon som öppnat dörrar för båda parter både i Norge och Sverige. När jag nu fick frågan om fastigheten i Hyllinge, så löste vi det på ett bra sätt till slut för båda parter. Den före detta köpcentergallerian är idag tom, men vi ser stora möjligheter i att kunna utveckla denna på vårt sätt med volymhandel, med fokus på starka outletkoncept, och mötesplats för sport och fritid, restaurang med café, med mera, säger Karl-Johan Blank vidare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093