23948sdkhjf

Design House Stockholm värvar ny vd från H&M Group

Grundaren lämnar över vd-posten och designföretaget får i samma veva en ny storägare.

Den 1 december tillträder Daniel Hansson som ny vd för Design House Stockholm. Han efterträder grundaren Anders Färdig som efter 30 år lämnar över posten till en ny vd som ska fortsätta att leda och bygga designhusets närvaro också på en växande exportmarknad, bland annat i USA.

– Vår affärsidé som unikt förlagshus för naturresursen Skandinavisk design är starkare ännågonsin, säger Anders Färdig, grundare och som stannar i företaget som styrelseledamot, kreativ ledare och delägare, i en kommentar och uttrycker vidare;

– Vi har en god lönsamhet i ryggen, och med Daniel Hansson föll alla pusselbitarna på plats: en vd som brinner för design som konkurrensmedel och som kan göra Design House Stockholm ännu starkare på den internationella marknaden. Med Daniel och en ny ungstyrelse ser jag som grundare ljust på framtiden.

Daniel Hansson har ett längre förflutet inom H&M-sfären och har under de senaste 15 åren och i olika ledande roller arbetat för modejättens expansion bland annat med nya globala logistikkedjor, det globala lojalitetsprogram H&M Member samt var därtill en av initiativtagarna till Afound med ansvar för den digitala marknadsplatsen och varumärken. Han kommer närmast från posten som Business Developer för H&M Groups utvecklingsdel The Laboratory.

Han har även ett förflutet från Kinnevik.

– Design House Stockholms passion för design passar mig perfekt, säger Daniel Hansson, tillträdande vd, i en kommentar.

– Företaget har en beprövad affärsmodell som bevisat sig över tid, stark kultur, bra värderingar och extremt kreativa formgivare som skapar innovativa och förstklassiga produkter för en global marknad, säger Daniel Hansson vidare.

Designföretaget får i samma veva en ny delägare i Åke Sundvall Holding AB som blir en av företagets storägare med 31 procent av av aktierna förutom närliggande intressenter med 8 procent. Familjen Färdig äger övriga 61 procent, en andel som kan reduceras i samband med en aktieoption till företagets nye vd Daniel Hansson.

I november i fjol öppnade Design House Stockholm, som i samarbete med formgivare utvecklar och producerar ett stort antal designartiklar inom ett brett fält av möbler, heminredningsdetaljer och mode, en ny butik på Götgatan i Stockholm och förutom egna ytor har aktören ett stort antal återförsäljare. Mer än 50 procent av försäljningen via digitala kanaler.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094