23948sdkhjf

RNB säljer Brothers – får norsk ägare

Brothers säljs till norska investeringsbolaget Jotunfjell Partners AS som även äger Pagelle, Camilla Malmströms och Airport Retail Group. Med försäljningen försvinner även modekoncernen RNB.

RNB, Retail and Brands AB, säljer herrmodekedjan Brothers, med ett fyrtiotal fysiska butiker samt e-handel, till norska investeringsbolaget Jotunfjell Partners för 10 miljoner kronor i kontant köpeskilling.

– Brothers har det senaste 18 månader genomgått stora förändringar som gjort bolaget redo att öka sin försäljning och lönsamhet, vilket de visat de senaste sex månaderna. Det känns nu tryggt att lämna över Brothers till Jotunfjell som har ett genuint fokus på detaljhandel. Jag har fullt förtroende att de kommer att fortsätta utveckla Brothers till en framgångsrik herrmodekedja, säger Kristian Lustin, vd, RNB i en kommentar.

Försäljningen av Brothers följer på avyttringen av Departments & Stores, verksamheterna på NK, till NK Retail i slutet av januari och Polarn O. Pyret till Procuritas i mars i år.

Norska Jotunfjell Partners, grundat 2001, äger drygt 35 olika bolag bland annat verksamma inom retail som modekedjorna Pagelle och Camilla Malmströms men även framförallt Airport Retail Group, ARG, med verksamhet bland annat på flygplatser i Sverige, Norge Finland, Island och Storbritannien.

2010 expanderade ARG till att även omfatta retailverksamheten på Steen & Strøm Magasin i Oslo. Bolaget driver även en outletbutik i Norge. Därtill ingår även Malmöbaserade modeverksamheten Park Lane i koncernen.

”RNB Retail and Brands AB har tidigare informerat om processen för att skapa fristående dotterbolag i koncernen och slutligen avyttra dotterbolagen till stabila och lämpliga ägare”, heter det vidare i ett pressmeddelande.

Med försäljningen av herrmodekedjan försvinner även RNB då modekoncernen efter avyttringen av Brothers avser göra bolaget skuldfritt genom att bland annat konvertera delar av utestående obligationslån och övriga skulder mot aktier i RNB genom kvittningsemission samt genom apportemission förvärva medicinteknikbolaget Coala Life och därtill byter bolaget namn till Coala Life Group AB.

Affären kring försäljningen av Brothers är villkorad av godkännande från RNB Retail and Brand AB:s obligationsinnehavare, att obligationsinnehavarna konverterar en del av sin fordran mot nyemitterade aktier i RNB Retail and Brands AB samt att resterande del av obligationen tillskjuts som aktieägartillskott till RNB Retail and Brands AB.

Därtill krävs att en extra bolagsstämma i RNB Retail and Brands dels beslutar om ovan emission dels godkänner försäljningen av Brothers.

Brothers omfattar 42 butiker varav 3 är franchise samt e-handel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079