23948sdkhjf

Matsmarts nya chef hämtas från modebranschen

Gants tidigare e-handelschef går till Matsmart.

Den 1 oktober tillträder Peter Beckius som operativ chef, COO, för Matsmart med ansvar för att leda den operativa verksamheten på samtliga marknader.

Han kommer närmast från en roll som global e-commerce director på Gant men har även ett förflutet inom H&M och Ica och har enligt ett pressmeddelande gedigen erfarenhet från arbete med e-handel och starka varumärken.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till Matsmart. Teamet har en imponerande resa bakom sig, med starka prestationer på alla marknader. Inte minst är det senaste årets utveckling i Tyskland ett styrkebesked. Men det är samtidigt bara början. Jag kommer att fokusera på att lära känna verksamheten och tillsammans med teamet börja sätta färdriktningen framåt. Potentialen för det här bolaget är i det närmaste obegränsad, så nu det är bara att sätta igång, säger Peter Beckius i en kommentar.

Förra året lanserade Matsmart e-handel i Tyskland, och tidigare i år stängde aktören en ny finansieringsrunda som gav bolaget 350 miljoner kronor till fortsatt expansion.

– Vi är otroligt glada att få Peter ombord. En oerhört kompetent person som är trygg i sin ledarroll och som kommer in med enormt värdefulla erfarenheter. Vårt bolag går in i en ny extremt expansiv fas nu och jag behöver fokusera mer av min kraft på att se till att vi växer omsättning och utökar antalet marknader. I det läget känner jag mig nu väldigt trygg i att lämna över det operativa ledarskapet till Peter, som jag är övertygad kommer stötta vår globala organisation på ett väldigt bra sätt, säger Karl Andersson, vd och grundare för Matsmart.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095