23948sdkhjf

Granit får ny vd

Rekryteras internt och efterträder Caroline Hjelte på vd-posten.

Thomas Dunaker har utsetts till ny vd för Granit som ingår i Bergendahls & Son. Han tillträder den 1 oktober och rekryteras internt då han sedan november i fjol verkat som detaljhandelskedjans finanschef.

– Jag är mycket glad över att Thomas tar uppdraget som vd för Granit. Han har en gedigen erfarenhet inom retail och jag är övertygad om att Thomas med team kommer att fortsätta att stärka Granits koncept och marknadsposition på ett framgångsrikt sätt, säger Lars Ljungälv, koncernchef Bergendahls & Son.

Thomas Dunåker efterträder Caroline Hjelte, som slutade i våras, på vd-posten.

Innan Thomas Dunaker kom till Granit har han verkat som finanschef hos flera detaljhandels- och modebolag och var närmast innan Granit verksam som global fianaschef hos Gant och innan dess var han finanschef hos Synsam och JC Jeans Company.

– Det är en ära att få leda Granit vidare på den förändringsresa som har inletts. I mina ögon är Granit är en oslipad diamant i många avseenden. Granit har ett starkt varumärke, ett etablerat lönsamt butiksnätverk och en stark entreprenörsanda. Jag ser väldigt mycket fram emot att frigöra den fulla potentialen tillsammans med mitt team, säger Thomas Dunaker i en kommentar.

Så sent som i våras aviserade detaljhandelekdjan om utökad satsning, både fysisk och digital, i Norge och med nyöppningarna i grannlandet utökade detaljhandelskedjan då butiksnätverket till att omfatta 42 butiker i Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156