23948sdkhjf

Nu vill Motonet öppna i Sverige – ska etablera minst tio varuhus på två år

Nu ska landschef rekryteras för att leda expansionen i Sverige och första varuhuset planeras öppna 2023. Ska utmana med ett utbud som spänner över produkter och tjänster för bil, hem, trädgård och friluftsliv.

Finska detaljhandelskedjan Motonet, som ingår i familjeägda Broman Group och är grundad 1990, storsatsar på expansion i Sverige. Första varuhuset planeras öppna 2023 och därefter väntar fler etableringar. Expansionen i Sverige ska ledas av en landschef som ska rekryteras.

– Vi satsar stort med kapacitet att öppna minst tio varuhus inom loppet av två år, och vi utmanar därmed flera av de svenska detaljhandelskedjorna. Styrkan i vårt koncept är en ovanligt stor bredd inom respektive produktkategori, där vi erbjuder både egna produkter och välkända varumärken. På det sättet har vi ett unikt erbjudande till de svenska konsumenterna, säger Toni Stigzelius, vd för Motonet, som i tidigare roller har etablerat Stadium och XXL i Finland.

Exakt var kedjan tänker sig öppna framgår inte men varuhusytorna spänner över cirka 4 000 kvadratmeter.

Förutom fysiska varuhus ska detaljhandelskedjan även öppna näthandel och ägarna investerar 70 miljoner euro för att bygga ett logistikcenter i Kervo, nära Helsingfors, som ska serva hela koncernen. Delar av det nya logistikcentret tas i bruk i höst och anläggningen öppnar i sin helhet i samband med Motonets lansering i Sverige.

Motonet, som erbjuder produkter och tjänster för bil, hem, trädgård, båt, jakt och friluftsliv, har sedan starten öppnat 39 varuhus och har 1 400 anställda i Finland och beskrivs som en av landets mest snabbväxande detaljhandelskedjor. Aktören omsatte 390 miljoner euro i fjol. Kedjan har bland annat servicecenter, med biltvätt, snabbservice och verkstad, för bilar i direkt anslutning till varuhusen.

2016 öppnade första enheten utanför Finland då kedjan klev in i Estland och öppnade varuhus i Tallinn. Hittills har det bara blivit ett varuhus i landet och nu har Motonet siktet inställt på Sverige där kedjan söker fastigheter för etablering på en rad olika orter.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078