23948sdkhjf

Ska växa i hälsobranschen – förvärvar e-handlare och får ny vd

Värvar även ny marknadschef med ett längre förflutet i hälsobranschen. Rustar bolaget för rejäl tillväxt.

Holligruppen förvärvar e-handlaren Restore.se, som blir ett dotterbolag i koncernen, där sedan tidigare e-handeln Naturprodukter.se samt tre fysiska butiker under samma varumärke, egenutvecklade produkter och agenturer ingår i varumärkesportföljen .

”Genom köpet av Restore.se breddas nu både produkt- och kundbas och bolaget kan på så sätt erbjuda fler spännande varumärken till både nya och befintliga kunder”, heter det i ett pressmeddelande.

– Vi ser förvärvet som ett perfekt nästa steg för att nå den hälsomedvetna kunden. Restore har en stor kundbas och erbjuder många starka varumärken på frammarsch.Detta blir ett naturligt steg i vår expansion. Vi ser flera synergieffekter i vår logistikkedja då vi kan effektivisera kostnaderna med gemensam lagerhantering och bakomliggande system. I denna första fas av vår expansionsplan så ingår också öppnandet av butiken på Fridhemsplan samt rekryteringen av Mattias Kontio som ny marknadschef. Genom förvärvet av Restore.se är nu denna första fas genomförd och fler spännande saker kommer att hända under nästa år, säger Jimmy Lidberg som tillträder som vd för Holligruppen vid årsskiftet. Jimmy Lidberg, tidigare OS- och VM-medaljör i brottning är i dag verksam som vd för ett av dotterbolagen i koncernen.

Nya marknadschefen Mattias Kontio har ett längre förflutet i hälsobranschen och har tidigare varit marknads- och försäljningschef och senare vd för Great Earth Scandinavia i bagaget. Mattias Kontio har även arbetat med Hälsokraftkedjan och haft styrelseuppdrag för branschföreningen Svensk Egenvård.

Holligruppen består i dag av Sektra Hälsa AB, Holli i Sverige AB, Sektra Fridhemsplan AB och Caminus AB. E-handelsföretaget Naturprodukter.se förvärvades 2018 och Restore kommer att bli ett dotterbolag i koncernen.

Under innevarande år väntas koncernen omsätta drygt 27 miljoner kronor. Ambitionen är attomsätta omkring 50 miljoner kronor när 2023 summeras.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078