23948sdkhjf

Blir ordförande för barnklädeskedjan

Var tidigare vd för Ikano Group och tar nu klubben för kedjan som fick ny ägare tidigare i år.

Arja Taaveniku har värvats till posten som ny styrelseordförande för barnklädeskedjan Polarn O. Pyret som Procuritas förvärvade från RNB tidigare i år.

Arja Taaveniku har ett längre förflutet inom retail och har bland annat varit vd för Ikano Group och även arbetat inom andra roller hos Ikea och Kingfisher.

Hon sitter för närvarande i styrelsen för Dunelm plc, Nobia Group och Handelsbanken Group och är styrelseordförande för fastighetsägaren Svenska Handelsfastigheter.

– Vi är glada över att ha utsett någon med Arjas kaliber till ordförande för Polarn O. Pyret. Det är ett bevis på Polarns fantastiska varumärke och viktiga strävan att skjuta gränserna för vad som är verklig hållbarhet i klädindustrin. Som vi ser det är långsamt mode och kvalitet den oundvikliga lösningen på dagens ohållbara konsumtion. Vi ser fram emot att fortsätta bygga upp verksamheten under de kommande åren, säger Johan Conradsson, co-managing partner, Procuritas, i en kommentar.

Enligt ett pressmeddelande ska Procuritas nu accelerera Polarn O. Pyrets utveckling ”genom att transformera och digitalisera sin omnikanalverksamhet”. De nya kollektionen för innevarande höst ska ha tagit emot väl och försäljningen i augusti ska ha ökat med nästan 50 procent jämfört med föregående år.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078