23948sdkhjf

Nu väntar börsen för Synsam

Optikkedjan avser notera sina aktier på Nasdaq Stockholm under fjärde kvartalet.

I flera år har Synsam ryktats var på väg mot börsen men har av olika anledningar lagt planerna på is. Nu går optikkedjan ut och meddelar att bolaget nu avser notera aktierna på Nasdaq Stockholm under innevarande år.

Beroende på marknadsförhållanden förväntas erbjudandet och noteringen genomföras under fjärde kvartalet 2021.

"Synsams huvudägare, Theia Holdings S.à r.l., ett bolag som är indirekt majoritetsägt av CVC European Equity Fund V (”CVC Fund V”), har tillsammans med bolagets styrelse och ledningsgrupp gjort bedömningen att noteringen och ägarspridningen förväntas bidra positivt till en vidareutveckling och expansion av Synsams verksamhet och kommersiella möjligheter”, heter det i ett pressmeddelande.

– Jag är både stolt och imponerad över Synsams utveckling de senaste åren. Organisationens snabbfotade och progressiva kultur och ledarskap har bidragit till förändringar i hela branschen med nya innovativa tjänster, nya butikskoncept och ett nytt produktutbud. Tack vare starka insatser från ledningen och medarbetarna i koncernen har Synsam vuxit snabbt och tagit en stark position i Norden. Jag ser fram emot att fortsätta Synsams tillväxtresa som ett börsnoterat bolag, säger Peter Törnquist, styrelseordförande för Synsam, i en kommentar.

Synsam, grundat 1968, består av egenägda butiker, franchisebutiker och bedriver även försäljning genom e-handelskanaler. Synsam omfattar 490 butiker i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

– En börsnotering är ett naturligt nästa steg för ett tillväxtbolag som Synsam. Vårt fokus på innovation, hållbarhet och kundupplevelse har bidragit till att förändra hela vår bransch. Behovet av produkter för våra ögon växer snabbt, i takt med att vi blir äldre och tillbringar mer tid framför skärmar. Som Nordens ledande livsstilsföretag inom optik och ögonhälsa är vi positionerade för att möta det behovet och att fortsätta driva utvecklingen på våra marknader, men vi är medvetna om att vi fortfarande har mycket kvar att göra. Vi ser flera stora möjligheter att accelerera vår expansion, och en börsnotering kommer att ge oss förutsättningar att fortsätta agera på dessa möjligheter, säger Håkan Lundstedt, vd, Synsam i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079