23948sdkhjf

Blir ny vd för optikkedjan i Norden

Kommer närmast från Daniel Wellington men har även ett förflutet från Ikea i Sverige och internationellt.

Pontus Lindbom har tillträtt som ny vd för Nordic Eyewear, som är verksamt som skandinaviskt dotterbolag till optikkedjan Mister Spex på marknaderna i Sverige, Norge och Finland.

Pontus Lindbom ska därmed ansvara för butikerna i regionen. Han rapporterar till Carsten Hennig, vice president International hos Mister Spex.

I april öppnade Mister Spex de första fysiska butikerna i Sverige, på Drottninggatan i Stokholm och i Westfield Mall of Scandinavia i Solna. Butikerna följde på ett 40-tal butiker i Tyskland, 1 fysisk etablering i Wien samt 10 webbutiker. Nu öppnar kedjan för fler butiker i Sverige.

Pontus Lindbom har många års svensk och internationell erfarenhet inom ledarroller för Ikea och Daniel Wellington. Efter att under tio år ha arbetat för Ikea i Sverige och Japan och slutligen som executive vice president i Tyskland, kommer han närmast från rollen som Executive Director Europe för klock- och accessoaraktören Daniel Wellington.

– Jag ser verkligen fram emot min nya utmaning, att fortsätta driva Mister Spex framgångar i Norden, säger Pontus Lindbom i en kommentar.

– Med öppnandet av de två första butikerna i Sverige i april tog vi den framgångsrika omnichannel-modellen från Tyskland till Skandinavien. Jag är säker på att kombinationen av online- och offline-erbjudanden kommer att vara framtidens optik och jag kan inte vänta med att fortsätta övertyga branschen och potentiella kunder om Mister Spex och dess tjänster.

Pontus Lindholm efterträder Andreas Eriksson, som kommer att ta sig an nya uppgifter i början av 2022.

– Med Pontus Lindbom har vi vunnit en expert som passar oss utmärkt, inte bara på grund av sin yrkeserfarenhet, utan också på grund av sin passion för kundorienterade omnichannel-konsumentvarumärken. Sverige, Norge och Finland är mycket attraktiva marknader för Mister Spex, där vi växer starkt, samt ser mycket potential i. Vi är desto mer glada över att Pontus Lindbom kommer att göra vårt varumärke och vårt erbjudande ännu mer välkänt på plats, säger Dr. Mirko Caspar, co-ceo, Mister Spex, i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094