23948sdkhjf

Stabilt för Bokusgruppen med stärkta marginaler och högre vinst

Försäljningen i fysiska butiker ökade med 3 procent under tredje kvartalet.

Bokusgruppen redovisar en nettoförsäljning om 428 miljoner kronor (427) för det tredje kvartalet 2021, juli till september.

Bruttomarginalen landade på 39,2 procent (36,8) och EBITA-resultatet förbättrades till 34,4 miljoner kronor (28,8), vilket motsvarande en marginal om 8 procent (6,7).

Periodens resultat uppgick till 15,9 miljoner kronor (8,9)

I takt med att butiksrestriktionerna lättade så ökade försäljningen i fysiska butiker och försäljningen i Akademibokhandelns butiker ökade med 3 procent medan bokhandelskedjans onlineförsäljning ökade med 20 procent under perioden.

Bokusgruppens övriga sortimentet redovisar en försäljningsökning om 7 procent. Försäljningen för näthandlaren Bokus minskade under kvartalet med 4 procent.

Utvecklingen för bokhandelskoncernen är god trots starkt jämförelsekvartal 2020 då onlinekanalerna ökade starkt samtidigt med en stark återhämtning i butik.

Jämfört med 2019 ökade omsättningen under årets tredje kvartal med 3 procent.

”Bokusgruppen fortsätter alltså den fina utvecklingen med stärkta marginaler och mycket god vinsttillväxt. Samtidigt görs fortsatta investeringar för att långsiktigt driva tillväxt”, uppger Bokusgruppen i kvartalsrapporten.

Bokusgruppen gör nya fysiska satsningar och öppnar en ny butik i Göteborg och en pop up-butik i Tyresö Centrum.

”Vi är på rätt väg för att leverera på våra finansiella mål och jag ser positivt på årets sista och starkaste kvartal som vi går in i helt utan pandemirestriktioner. Det är dags för en julhandel som sprider läsglädje och kreativitet till hela svenska folket”, skriver 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078