23948sdkhjf

Ökad försäljning och vinst för Lyko

I jämförbara butiker ökade försäljningen med 27 procent.

Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko redovisar ett resultat efter skatt på 11,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (-3,3).

Nettoomsättningen uppgick till 486 miljoner kronor (379). Omsättningen inom online ökade med drygt 32 procent, jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Retails omsättning steg med drygt 9 procent och i jämförbara butiker var ökningen 27 procent.

Försäljningen i Norge steg 77 procent till 99,8 miljoner svenska kronor.

"Det senaste året har vi lyckats öka vår varumärkeskännedom kraftigt och för att ta ytterligare marknadsposition i Norge så öppnade vi för några veckor sedan en flagship store på paradgatan Karl Johan i Oslo", skriver vd Rickard Lyko.

Förutom Norge lägger Lyko enligt rapporten in en extra växel för ökad varumärkeskännedom i Finland där bolaget varit verksamt i tre år.

”Vi tog klivet in i den finska marknaden för tre år sedan och har haft en stadig tillväxt. Under åren har vi lokalanpassat vårt koncept, säkerställt en bra kundupplevelse och säkerställt attraktiva leveransalternativ”, skriver bolaget i rapporten.

Bruttoresultatet blev 218 miljoner kronor (170) och gav en bruttomarginal på 44,9 procent (44,8).

Ebitda-resultatet blev 39,7 miljoner kronor (29,5) motsvarande en ebitda-marginal på 8,1 procent (7,7).

Rörelseresultatet ,ebit, blev 19,6 miljoner kronor (9,8) och rörelsemarginalen var 4,0 procent (2,6).

Lyko driver 31 butiker i Sverige och Norge för Lyko och därtill driver skönhetsaktören 3 butiker för Make Up Store. Under kvartalet gjorde Lyko två förvärv, varumärket Pusher och producenten Grazette.

”Det är fantastiskt roligt att vi nu har kompetens i hela värdekedjan från konceptutveckling, design och tillverkning till marknadsföring och försäljning. De förvärvade bolagen som båda har egen produktion i Sverige, ger oss full kontroll i hela värdekedjan, ökar vår flexibilitet och breddar våra möjligheter för vår växande portfölj av egna varumärken, till vilken vi nu också adderar premiumvarumärket Waterclouds. Vår egen varumärkesportfölj fungerar som en värdefull marginalförstärkare och är en viktig del i vår sortimentsstrategi för expansion i Europa”, uppger vd Rickard Lyko i rapporten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078