23948sdkhjf

Öppnar obemannad järnhandelsbutik

Den 1 oktober premiäröppnade Xpress som drivs av Equipment Store, som säljer järnhandelsprodukter primärt online. Den obemannade butiken är inrymd i en container i Kläppa industriområde i Ljusdal, det skriver Åkeri & Transport.

Butiken är öppen dygnet runt för både privatkunder och företagare och erbjuder ett sortiment med olja, verktyg, förbrukningsvaror, belysning och arbetskläder. Varulagret ska efter hand anpassas efter det som det är mest efterfrågan på.

Handlar gör kunderna genom att skanna QR-koden som finns utanför dörren och därtill behövs BankID för att få tillgång till lokalen. Därefter skannas valda varor och betalning sker antingen via kort, swish eller att kunden använder sig av företagsfaktura om företaget är upplagd som kund.

Butiken har enligt Johan Ollikkala, vd för Equipment Store, tillkommit då han vet hur svårt det kan vara att få tillgång till järnhandelsprodukter på en mindre ort och att en containerlösning likt den nyss uppställda kan vara en fördel utifrån ett landsbygdsperspektiv.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079