23948sdkhjf

Järnhandel i graven efter 102 år

I 102 år överlevde butiken, men nu har Fränsta Järn gått i graven. I helgen stängdes den järnbutiken i Fränsta, cirka fyra mil väster om Sundsvall.

Fränsta järn såg dagens ljus 1919, året efter första världskrigets slut, och har varit i familjen Göranssons händer sedan slutåren av andra världskriget, skriver Sundsvalls Tidning

– Vi har haft huset och verksamheten ute till försäljning, både ihop och var för sig, och det har funnits intresse men aldrig någonting som lett till ett avslut. Så till slut bestämde vi oss för att sälja ut lagret och avveckla verksamheten, säger Ingrid Håkansson, född Göransson, till tidningen.

Under oktober månad har det varit utförsäljning i butiken och i lördags var det dags att säga adjö för gott till de trogna kunderna. 

– Många tycker det är tråkigt att vi stänger, och en del frågar om det har gått dåligt. Men det har det ju inte. Ingrid är tredje generationen, men nu behöver hon också få vara ledig. Det är därför vi stänger, säger Ingrids mamma Barbro, som tillbringat större delen av sitt 93-åriga liv med Fränsta Järn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109