23948sdkhjf

Lundbergs gör debut i centrala Göteborg

Efter en tuff tid kan det skånska familjeföretaget, som säljer handskar och väskor, åter blicka framåt.

Familjeägda Lundbergs tar steget in i centrala Göteborg. När den nya butiken i gallerian Femman i Nordstan öppnar i november har kedjan återigen tio butiker.

Det familjeägda företaget grundades i Lund 1928, då som handskfabrik med en liten butik. Sedan 1980 säljer Lundbergs även väskor. Familjeföretaget har fortfarande huvudkontoret i Lund och basen av sin verksamhet i Skåne även om Lundbergs på senare år lagt ned sina butiker i Kristianstad och Trelleborg.

Två av handsk- och väskbutikerna finns på västkusten, den ena i Torp köpcentrum i Uddevalla och den andra på Frölunda torg i Göteborg.

Under november, lagom till julhandeln, öppnar den första butiken i centrala Göteborg. Lundbergs butik kommer att ligga på gatuplanet.

– Det känns spännande att öppna butik i Femman och Nordstan, som är Göteborgsregionens mest kända och etablerade handelsplats. Från vår sida känns det positivt efter den långa och tuffa perioden som vi haft att nu äntligen kunna blicka framåt på allvar igen, kommenterar Nina Kårlin, regionchef Lundbergs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078