23948sdkhjf

Konkurrent går in som näst största ägare i Synsam

Enligt ett flaggningsmeddelande på måndagseftermiddagen är Essilorluxottica näst största ägare i Synsam. Glasögonkedjans vd Håkan Lundstedt skriver i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt att han "välkomnar alla aktieägare till vår fortsatta tillväxtresa".

"Vi är stolta över det stora intresset att investera i Synsam i samband med vår börsnotering, från såväl nordiska som internationella investerare", skriver vd:n.

Essilorluxottica innehav uppgår enligt flaggningen till cirka 10 miljoner aktier, motsvarande en ägarandel på 6,6 procent. Den nya storägaren fanns inte med i prospektet bland större investerare som åtagit sig att teckna aktier i erbjudandet som omfattade 45 miljoner befintliga aktier som såldes av huvudägaren CVC. Om Essilorluxottica tecknade aktierna i erbjudandet motsvarar innehavet närmare 20 procent av erbjudandet inklusive övertilldelningsoptionen på 6,8 miljoner aktier.

Essilorluxottica är en märkesleverantör av glasögon med varumärken som Ray-Ban i portföljen, men också en konkurrent till Synsam i och med köpet av Grand Vision som äger Synsams konkurrent Synoptik.

Nyhetsbyrån Direkt har ställt frågan varför det inte har kommunicerats tidigare att bolagets leverantör och konkurrent gått in som näst största ägare, men i skrivande stund har Synsam inte svarat.

Synsams aktie steg på nyheten och var vid klockan 16:30 upp 4,3 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109