23948sdkhjf

Vd-skifte hos ÖoB – har olika syn på strategin

Vd Magnus Carlsson lämnar posten efter drygt ett och ett halvt år. Han uppger att osäkerheten kring strukturaffären med Europris och olika syn på hur strategin ska implementeras ligger till grund för beslutet att lämna.

Magnus Carlsson har informerat bolagets styrelse att han lämnar uppdraget som vd för Runsvengruppen med dotterbolagen Runsven AB och ÖoB, heter det i pressmeddelande.

Magnus Carlsson har verkat på vd-posten sedan den 1 mars 2020 då han värvades från Reitan. Han efterträds av Eva Lundqvist som sedan 2009 arbetar som HR-chef för bolaget. 

– ÖoB har en spännande position i lågprishandeln och jag är imponerad över det starka drivet i ÖoB:s organisation. Pandemin har påverkat verksamheten. Osäkerheten kring strukturaffären med Europris samt att vi har olika syn på hur strategin ska implementeras ligger till grund för att jag nu väljer att gå vidare, säger Magnus Carlsson.

Runsvengruppens finanschef, CFO, Daniel Holgersson har utsetts till vice vd.

– Magnus har varit vd för Runsvengruppen i en utmanande tid. Med hög integritet och ett inspirerande ledarskap har Magnus blivit en omtyckt ledare i vår organisation. Magnus och styrelsen är överens om strategin framåt men vi har olika syn på hur den ska förverkligas och därför har Magnus valt att lämna sitt uppdrag. Vi är tillfreds över att vi kunnat hitta en kvalificerad intern ersättare i Eva Lundqvist som är väl rustad att ta över genom sin gedigna erfarenhet av bolaget och sitt tydliga fokus på genomförande. Tillsammans med Daniel Holgersson kommer hon på ett utmärkt sätt stärka ÖoB, säger Oskar Svensson, styrelseordförande i Runsvengruppen.

Eva Lundqvist tillträder vd-posten den 15 november.

– Jag ser fram emot att tillsammans med Daniel och övriga i ledningen realisera strategin i högt tempo för att utveckla ÖoB. Vi har en konkurrenskraftig varuförsörningskedja, ett väl utvecklat kategoriarbete och en bra sortimentsmix. Fokus kommer vara att fullt ut implementera vårt konceptuvecklingsprogram med taktiska varuplaceringar för att få till en mixförskjutning mot fler specialvaror, säger Eva Lundqvist.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11