23948sdkhjf

Köpcentrum i ny skrud

Spiralen i Norrköping byggs om både in- och utvändigt.

Fastighetsägaren Lundberg Fastigheter satsar 250 miljoner kronor för att förnya och utveckla Spiralen köpcentrum i Norrköping, fastigheterna Tulpanen 18 och Liljan 6.

Ansiktslyftningen är både in- och utvändig i de befintliga fastigheter som får ett nytt arkitektoniskt utseende. I entréplan flyttas fasaderna ut och gestaltningsförslag för fasader har tagits fram i samverkan med White Arkitekter. Spiralens övre plan omvandlas till en mötesplats för näringslivet. Den största delen kommer utgöras av coworkingytor i samarbete med företaget Dospace som laddar med en etablering är om 3 000 kvdratmeter där de kommer erbjuda drygt 200 arbetsplatser och en mötesarena för 160 personer.

– Våra citykvarter med galleriorna Linden och Spiralen i spetsen har i mer än 40 år varit den naturliga shoppingdestinationen i Norrköping. Nu tar vi nästa steg för skapa ett mer relevant innehåll och en miljö där människor trivs och vill spendera tid – oavsett om det är dag, kväll, arbetstid eller fritid, säger Christian Claesson, regionchef Öst, Lundbergs Fastigheter i en kommentar.

Byggstart är planerad till är våren 2022 och projektet beräknas slutföras till årsskiftet 2023/24.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093