23948sdkhjf

Då försvinner plasten från Ikeas förpackningar

Ikea ska successivt  fasa ut plasten från förpackningar och senast 2028 ska utfasningen, som initialt omfattar alla nya produkter, omfatta hela sortimentet.

Detta för att minska mängden avfall och nedskräpning. I dag utgör plast mindre än 10 procent av den totala volymen av materialet som används till förpackningar. Plastförpackningar kan fortfarande komma att förekomma i vissa delar av matsortiment i syfte att säkerställa livsmedelssäkerhet.

”Målet är att minska plastavfall och föroreningar samtidigt som Ikea är med och driver på omställningen till förpackningar tillverkade av förnybara och återvunna material”, skriver möbeljätten i ett pressmeddelande.

– Att fasa ut plasten I våra konsumentförpackningar är nästa stora steg på vår resa mot att göra våra förpackningar mer hållbara och att minska plastavfall och utveckla lösningar av återvunna och förnybara material. Utfasningen sker stegvis under de kommande åren och främst fokuserar vi på papper eftersom det är återvinningsbart, förnybart och ett material som människor över hela världen idag återvinner, säger Erik Olsen, packaging & identification manager på Ikea i en kommentar.

Ikea spenderar över 10 miljarder kronor i cirka 920 000 ton förpackningsmaterial varje år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094