23948sdkhjf

Footway rekryterar toppchef från H&M

Har en längre karriär i H&M-sfären bakom sig och ska nu ansvara för e-handlarens kommersiella verksamhet.

Daniel Claesson har rekryterats till Footway Group och rollen som chief commercial officer.

Han kommer närmast från rollen som CPO, chief product officer på H&M Group och har en längre karriär inom H&M-sfären bakom sig och har tidigare även arbetat som global affärsutvecklingschef för H&M Group och global e-handelschef för H&M. Daniel Claesson har arbetat inom modekoncernen sedan 2008.

– Med Daniel ombord stärker vi teamet med branschledande expertis när vi gör oss redo att kunna ta emot ännu fler butiker på plattformen. Daniels tunga erfarenhet från global expansion kommer utgöra ett värdefullt stöd för alla butiker på plattformen när de fortsätter växa med fokus på kundupplevelse, data och gemensamma funktioner, säger Louise Liljedahl, HR-chef och medgrundare på Footway Group i en kommentar.

Daniel Claesson tillträder rollen hos Footway i januari 2022 och får uppdraget att ”ansvara för den kommersiella verksamheten” på Footways plattformar som omfattar åtta butiker med försäljning på 24 marknader.

– Jag brinner för digitala affärer och ser fram emot att få bidra på Footway Groups fortsatta tillväxtresa med en tydlig ambition att växa sin plattform med fler butiker, både egna och externa. Footway Group har med sina nischade butiker och sin multistore-plattform en unik position inom europeisk e-handel. Mitt fokus kommer vara att stärka respektive butiks kunderbjudande genom att nyttja plattformen optimalt och samtidigt expandera med nya butiker, säger Daniel Claesson.

I ett pressmeddelande skriver Footway att ”utöver att förvärva och starta egna butiker på plattformen optimeras den också för att kunna växa med externa butiker” som ska kunna nyttja plattformens skalfördelar inom bland annat räckvidd, logistik och kundsupport.

I Footway Group ingår butikerna Footway, Caliroots, Sportamore, Solestory, Heppo, Brandosa, Belapadel och Runforest.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093