23948sdkhjf

Lloyds Apotek skiftar vd efter ägarbytet

Rekryteras internt och efterträder Karl Eckerdal som lämnar apotekskedjan efter integrationen med nya ägaren.

I april i år aviserades att nederländska hälsovårdsaktören CEPD N.V. avsog förvärva Lloyds Apotek från den tidigare ägaren McKesson Europe. Den nya ägaren driver över 1 300 apotek i Polen och Litauen och driver den femte största apotekskedjan i Europa. Efter de senaste månadernas integration skiftar nu apotekskedjan vd.

Stig Tornell, i dag kommersiell direktör för Lloyds Apotek, tillträder som vd för apotekskedjan vid årsskiftet.

– Vi vill tacka Karl för hans goda ledarskap och engagemang inom LloydsApotek, där han sedan starten, varit en viktig del i att bygga den moderna och innovativa apotekskedja som Lloyds Apotek idag är på den svenska marknaden. Men också för hans dedikerade insats under de senaste månadernas integration, sedan CEPD förvärvade LloydsApotek. Vi önskar Karl lycka till med sin nästa utmaning, säger Mariola Belina-Prasmowska, styrelseordförande i Lloyds Apotek och vice-precident i Pelions Management Board.

I ett pressmeddelande framgår att Stig Tornell har ett längre förflutet från apoteksbranschen bland annat som vd för Kronans Apotek, medlem i Apoteksgruppens styrelse,som vice president consumer business area hos Oriola och hos Medstop, men har även arbetat bland annat som vd för Mekonomen och inom Reitan-gruppen.

– Jag ser med tilltro framemot denna roll och att få vara med på denna fortsatta resa och bidra till att förädla det som idag genomsyrar verksamheten på LloydsApotek, samtidigt som jag ser stor potential i att utveckla och göra oss till en starkare aktör med vår nya ägare i ryggen, säger Stig Tornell, tillträdande vd Lloyds Apotek i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078