23948sdkhjf

Electra går ihop med Elon Group – blir tillsammans Elon AB

Börsnoterade hemelektronikkoncernen Electra Gruppen går samman med vitvarukedjan Elon. Parterna samarbetar sedan 2019.

Electra Gruppen och Elon Group har träffat avtal om att gå samman och bilda "Nordens ledande frivilliga fackhandelskedja för produkter till hemmet". Det sammanslagna bolagets företagsnamn föreslås ändras till Elon AB.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samgåendet kommer att ske genom att Elons moderbolag, Elon Group Holding, byter samtliga aktier i Elon mot aktier i Electra genom en apportemission.

Efter transaktionen kommer Elon Group Holding att vara den största aktieägaren i den sammanslagna koncernen och äga 65 procent av aktierna och rösterna.

Den sammanslagna koncernen kommer att ha en nettoomsättning överstigande 6 miljarder kronor samt erbjuda produkter och tjänster genom fler än 900 butiker ägda av frivilliga fackhandlare och entreprenörer i Norden.

Transaktionen är bland annat föremål för godkännande av berörda myndigheter och beräknas genomföras under första halvåret 2022.

– Genom att bilda ett gemensamt bolag med Norden som marknad för vi samman två kompletterande och väl fungerande bolag till en enhet där vi kan nå nya höjder. Vår målsättning är att bli den ledande butikskedjan i Norden där vi kan erbjuda kunden hemmets alla produkter. Det gemensamma bolaget har alla förutsättningar att lyckas uppnå detta mål, säger Stefan Lebrot, vd och koncernchef för Elon, i en kommentar.

– Electras samarbete med Elon sedan 2019 gällande varumärke för butikskedja har fallit mycket väl ut. Ett samgående mellan bolagen kommer att generera en ännu starkare marknadsposition. Båda bolagen har som mål att växa nordiskt, att driva ledande butikskedjor samt generera tillväxt genom att erbjuda attraktiva produkter och logistiktjänster. Med gemensamma krafter har vi bättre förutsättningar att nå våra målsättningar, säger Anneli Sjöstedt, vd och koncernchef, Electra, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093