23948sdkhjf

Nordiska Galleriet stärker närvaron i Norge genom förvärv

Lanserade e-handel för Nordiska Galleriet i Norge i maj och gör nu första förvärvet utanför Sverige.

Nordiska Galleriet Group förvärvar norska Expo Nova Møbelgalleri AS. Köpet följer på flera förvärv i Sverige under de senaste åren för den anrika möbelverksamheten som nu ser stor potential att växa på den nordiska marknaden.

Tillträde sker i början av nästa år och följer på möbelaktörens lansering av e-handel för Nordiska Galleriet i Norge i maj 2021.

”Tillsammans med nordiskagalleriet.no blir företagsgruppen nu marknadsledande även i Norge där man bildar en återförsäljare som erbjuder hela spektret, från projektförsäljning och företagsförsäljning till retail och e-handel”, heter det i pressmeddelande.

Inrednings- och belysningsaktören Expo Nova, grundat 1965 och som sedan 1995 leds av nuvarande ägarkonstellation, driver butiker och e-handel i Norge under ledning av vd Andreas Madshus som även fortsatt ska driva möbelkonceptet vidare men i Nordiska Galleriets regi.

Expo Nova väntas omsätta 200 miljoner norska kronor under innevarande år och har ett 30-tal medarbetare.

– I och med det fantastiska bemötande vi fått i Norge så kändes ett förvärv av fysisk retailsom ett naturligt och självklart nästa steg för gruppen. Expo Nova tillför en lokalkännedom samtidigt som de har en unik marknadsposition som den ledande aktören inom premium. Eftersom vi länge beundrat Andreas och hans team för deras integritet och ambition är vi naturligtvis otroligt glada över att nu utveckla intresset för kvalificerad designtillsammans, säger Axel Söderberg, vd och koncernchef för Nordiska Galleriet Group i en kommentar.

Nordiska Galleriet, grundat 1912 och med butiker i Stockholm och numera även Göteborg samt e-handel, förvärvades av Axel Söderberg 2016 och har gjort ett flertal uppköp under de senaste åren däribland Länna Möbler och Malmöbaserade Olsson & Gerthel. Nordiska Galleriet Group är i dag moderbolag till Aktiebolaget Nordiska Galleriet, Nordiska Galleriet Göteborg, Länna Möbler Aktiebolag, Aktiebolaget Olsson & Gerthel, Dusty Deco  och YLLW.

Sedan Axel Söderberg förvärvade verksamheten har omsättningen ökat kraftigt, från 48 miljoner kronor 2017 till 650 miljoner kronor 2020. Omsättningen för gruppen väntas överstiga 1 miljard kronor under innevarande år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078