23948sdkhjf

Här gör Family House comeback

I mitten av oktober kommunicerades om ett ägarskifte i modekedjan Family House då butikskoncept och bolaget C-store förvärvades av Venditio Retail of Sweden, som i sin tur ägs av Spigan och Jg Company Sweden.

I köpet ingick 12 butiker, 9 som drivs av Venditio Retail och 3 som drivs i franchiseregi, och i samband med förvärvet framkom att den nya ägaren ser stora möjligheter till expansion.

Nu står det klart att Family House öppnar butik igen på Adelswärdsgatan 2 i Åtvidaberg.

Butiken, som varit stängd i ett år efter en tidigare konkurs, öppnar i slutet av februari på samma adress som tidigare och enligt Roger Johansson, operativt ansvarig för Family House, blir butiksöppningen startskottet på ett 2022 där det är tänkt att flera butiker för konceptet ska se dagens ljus.

I en intervju i samband med förvärvet i oktober sa Roger Johansson till Dagens Handel att bolaget kommit en bit på väg i nystarten och att en rad åtgärder genomförts inom organisation, marknadsföring, affärsmodell med ökat fokus på butikernas lokala drift och förutsättningar.

Till Dagens Handel uppger Roger Johansson att han ser stor potential att växa med fler butiker på mindre orter i primärt södra Sverige, från Stockholm och nedåt och på orter med en befolkning kring 10 000 till 20 000 invånare. Under det kommande året ligger fokus på etablering av butiker i Skåne, Blekinge och Småland.

– Det finns många mindre orter med små centrum och mindre citykärnor där vi har goda möjligheter att etablera oss och växa. Vi ser framförallt att vi kan ta en del av den lokala handel under måndag till fredag. Vi erbjuder också ett brett sortiment till hela familjen vilket få gör i dag. På sikt ska vi se över och uppdatera konceptet men vi har redan gjort en hel del förändringar i sortimentet och framförallt förändrat affärsmodellen så att vi säkerställer att butikerna får bra stöd, sa Roger Johansson vid tiden för övertagandet av rörelsen.

Som mest har family House haft omkring 27 butiker. Vissa av butikerna försattes i konkurs i januari i år men grundaren Jan Karlsson köpte dock tillbaka lejonparten av de butiker som omfattades av konkursen, dock inte den som nu nyöppnar i Åtevidaberg.

Jan Karlsson tog över butikerna i Alvesta, Markaryd, Eksjö, Hultsfred, Osby och Skurup. Samtidigt köpte han upp dotterbolagen som drivit Family House-butiker i Jönköping, Ängelholm, Habo och Tidaholm. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094