23948sdkhjf

Efter 154 år i Gamla stan – Stockholms äldsta butik i graven

Hyresvärden vägrar att förlänga hyreskontraktet för Gustaf Mellbin-butiken som legat på Västerlånggatan sedan 1867.

Det blev 154 år på Västerlånggatan 47, men nu tvingas den anrika underklädesbutiken Gustaf Mellbin lämna adressen i Gamla stan i Stockholm. Fastighetsägaren har valt att inte förlänga hyreskontraktet och därmed är en epok över.

Det var just här Gustaf Mellbin öppnade butiken 1867. Det är det coolaste, att driva samma butik i samma lokal. Gustaf har gått på det här golvet. Det gör att det känns extra tråkigt att inte få vara kvar, säger ägaren Tina Ilic till tidningen Mitt i.

Dagens Nyheters Lars Epstein var först med att uppmärksamma stängningen av Stockholms äldsta affär, och har skrivit om den på sin Facebooksida. Enligt Epstein fick Tina Ilic, som drivit butiken i 15 år, det oväntade beskedet om uppsägningen redan för två år sedan.

Den 15 december löper kontraktet ut. I dag, tisdag, kommer flyttbilen för att hämta sista lasset. Detta trots att butiken, enligt Tina Illic, gått bra ekonomiskt även under pandemin.

Jag har frågat vad de vill ha här i stället, men inte fått svar. Men vårt kontrakt löper ut och de har rätt att inte förlänga det, så egentligen är det inga konstigheter. Men det är tråkigt.

Tina Ilic har en andra Gustaf Mellbin-butik på Mariatorget som håller fortsatt öppet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078