23948sdkhjf

Vd-skifte hos Cervera efter ägarbytet

Peter Rimbäck lämnar vd-posten efter två och ett halvt år.

Peter Rimbäck lämnar posten som vd för Cervera efter två och ett halvt år.

Det framgår av ett knapphändigt pressmeddelande.

”Vi kan meddela att Peter Rimbäck, Cerveras vd sedan 2,5 år tillbaka, idag har valt att säga upp sin anställning. Vi vill tacka Peter för hans arbete med Cervera och önskar honom lycka till i framtiden”, heter det.

I stället tar nya ägaren norska Home Brands Holding AS, tidigare Kibord, koncernchef och vd Odd Sverre Arnøy över rollen som vd för Cervera med omedelbar verkan.

Detaljhandelskedjan förvärvades av den norska aktören i juni i år från den tidigare ägaren Accent Equity som sålde bolaget efter sex år.

Den nya ägaren, som vid tiden för förvärvet hette Kibord, när ambitionen att skapa Nordens största nischaktör för produkter inom köket. Förutom Cervera ingår detaljhandelskedjorna Kitch’n och Tilbords samt grossistföretaget Home Brands i koncernen som numera går under det tidigare grossistbolagets namn.

Cervera omfattar ett 70-tal butiker och e-handel i Sverige och har varit rejält omskrivet, inte minst under det senaste året, för att bolaget med framgång vävt ihop e-handel med fysiska butiker och på det viset lyckats dra upp försäljningen inte minst inom e-handeln rejält.

Home Brands detaljhandelskedja Kitch’n har varit etablerat i Sverige i fem år och har näthandel och 25 butiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094