23948sdkhjf

Magnus Johansson lämnar Coop vid årsskiftet

KF:s vd Marie Nygren går in som tillförordnad från och med i dag.

Efter fem år som vd för Coop Sverige lämnar Magnus Johansson sin post. Enligt ett pressmeddelande har han valt att lämna i samband med Coop ska gå in nästa strategifas. Han lämnar uppdraget vid årsskiftet.

Jag har under mina år i Coop Sverige haft ett gott samarbete både med Coop Sveriges styrelse och Marie Nygren som styrelseordförande. Vi har haft en fin utvecklingsresa och Coop har stärkt sin konkurrenskraft under dessa fem år som jag har haft uppdraget. Jag är stolt över alla duktiga medarbetare jag har haft förmånen att få arbeta med och med det vi tillsammans har åstadkommit, säger Magnus Johansson i en kommentar.

Han radar sedan upp saker som han är stolt över att lanserat under sin tid som vd.

Jag tänker då främst på Scan & Pay och hållbarhetsdeklarationen och modet att investera och bygga ny organisation för framtiden. Coop Sverige går nu in i en ny fas efter en väldigt intensiv period senaste året och jag har efter en tids funderingar kommit fram till att det är ett naturligt tillfälle att lämna bolaget och gå vidare till andra utmaningar.

KF:s vd Marie Nygren går in som tf vd för Coop Sverige från i dag, den 17 december.

Magnus har varit framgångsrik i arbetet med att utveckla Coop Sveriges verksamhet. Det har varit intensiva år med renodlingen, satsning på ett helautomatiserat lager, utveckling av sortiment- och inköpsverksamheten och nu senast en IT-attack att hantera och jag vill tacka för fint arbete under dessa år. Jag vill också önska honom stort lycka till i framtiden i nästa roll, säger Marie Nygren.

Med KFs vd som tf vd för Coop Sverige går KFs styrelseordförande Leif Linde in som arbetande styrelseordförande i KF. Leif Linde har även utsetts till styrelseordförande i Coop Sveriges styrelse.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063