23948sdkhjf

Eko öppnar i Brisaks lokaler – första etableringen i Stockholm

Lågprisvaruhuset Brisak i Gustavsberg går i graven och in kliver Eko Stormarknad vars första varuhus i Stockholmsområdet planeras öppna i mars 2023.

Eko Stormarknad, som ingår i Bergendahlskoncernen, öppnar första enheten i Stockholmsområdet på Fenix väg i Värmdö Centrum i Gustavsberg i mars 2023.

Det framgår av ett pressmeddelande från fastighetsägaren Arwidsro som förvärvat handelsfastigheten Ösby 1:229 i Värmdö kommun av Brisak Holding för 82 miljoner kronor.

Lokalerna töms under våren 2022 då Brisaks grundare, bröderna Holger och Matts Isaksson, beslutat sig för att gå i pension.

– Vi tycker det är jätteroligt att få vår första men förhoppningsvis inte sista etablering i huvudstaden. Vi på Eko är tacksamma att gänget från Arwidsro jobbat hårt för att ro detta i hamn, vi tror hårt på detta läge då det redan är ett etablerat läge i ett starkt handelsområde, säger Ted Berggren, vd, Eko Stormarknad i en kommentar.

Efter tillträde påbörjar fastighetsägaren arbetet med att färdigställa och anpassa lokalerna för Ekos verksamhet vilket bland annat betyder tillbyggnad av butiksyta och höglager.

När lokalen är klar väntas den uthyrningsbara ytan att uppgå till cirka 9 000 kvadratmeter. Arwidsro och Eko-Gruppen har tecknat ett 10-årigt hyresavtal och hyresvärdet beräknas till cirka 10,4 miljoner kronor.

– Det känns verkligen bra att utöka vårt samarbete med Eko-Gruppen, från deras första etablering någonsin i Fjälkinge, Kristianstad och nu även deras första etablering i Stockholm. Likt de flesta andra som är uppvuxna i närområdet har jag en nostalgisk relation till Brisak-butiken som i princip har kommit att bli en institution på orten. Det känns därför jättekul att kunna bygga vidare på det som bröderna Isaksson har skapat men i en ny kostym som kommer att lyfta hela närområdet, säger Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig Arwidsro.

Handelsplatsen Värmdö köpcentrum, vid väg 222 mellan Stockholms innerstad och Värmdö, hyser sedan tidigare ett stort antal aktörer inom dagligvaruhandeln som Ica Maxi, Willys och Lidl och därtill finns Systembolaget i området.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078