23948sdkhjf

Jula hämtar ny vd från de egna leden

Johan Sjöhagra har rekryterats till posten som vd för Jula och tillträder vid årsskiftet. Han rekryteras internt och arbetar sedan 2018 som vd för Jula Sverige och sedan 2019 även som director sales operations, DSO, vilket innebär att han är chef för Julas samtliga försäljningskanaler.

Johan Sjöhagra efterträder Joachim Frykberg som i början av september aviserade att han skulle lämna posten som Jula och Jula Holding.

I samband med det framgick att Joachim Frykberg skulle  efterträdas av två vd:ar som ska dela på hans tidigare uppdrag. Rekryteringen av en ny vd till koncernen Jula Holding pågår och Jula uppger att tillsättningen av även den vd-posten väntas inom kort.

− Med tanke på de stora utvecklingsplaner vi står inför känns det mycket bra att vi får en ny stark vd för Jula AB på plats. Johan är en naturlig och tydlig ledare med djup förankring i Julas värderingar och en god ambassadör för Julaandan. Vi arbetar strategiskt i utvecklingen av Jula Holding koncernen och jag är övertygad om att Johan kommer att göra ett mycket bra jobb i vår strävan av renodla våra verksamheter med fokus på kärnverksamheten. Johan har även god förståelse för familjeföretaget och det sätt som vi långsiktigt byggt verksamheten. Vi har ett gott samarbete, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare i en kommentar och lägger till att det är en styrka att ”kunna göra den här typen av viktiga tillsättningar internt och att detaljhandelskedjan har starka interna kandidater”.

Johan Sjöhagra har genom åren haft chefspositioner inom bland annat Ikea, Ica, El-Giganten och ÖoB och har arbetat inom retail i stort sett under hela sitt yrkesliv.

− Det är givetvis en stor ära och samtidigt ett stort ansvar att axla rollen som VD för Jula AB, ett fantastiskt välskött och framgångsrikt företag. Vi står inför stora spännande utmaningar 2022 med bl.a. etablering i Finland. Jag känner ett stort engagemang och har mycket energi för att ta Jula in i framtiden, tillsammans med alla fantastiska medarbetare, säger Johan Sjöhagra, ny VD för Jula AB.

Johan Sjöhagra får därmed leda Jula under den kommande etableringen av detaljhandelskedjan i Finland nästa år samt etablering av e-handel i Europa.

Planer finns även på flera nya varuhus på befintliga marknader.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095