23948sdkhjf

Icagruppen tar it-direktör från Ikea

Icagruppen har hittat en efterträdare till Maria Lundberg som i september valde att gå vidare till Volvo Group. Ny it-direktör blir Benny Svensson som värvats från Ikea.

− Det känns väldigt spännande att ansluta till Icagruppen, som har ambitionen att möta kunderna med en stark digitaliseringsagenda. Att få vara med och bidra till den datadrivna affärsutvecklingen, en omställning som hela branschen genomgår, är en stor möjlighet som jag känner en stark passion för, säger den tillträdande it-direktören.

Benny Svensson har arbetat över 20 år på Ikea i olika ledarpositioner, senast som digital manager på Inter Ikea Group. Han tillträder tjänsten som chief information officer (CIO) hos Icagruppen senast den 1 augusti 2022 och tar då också plats i Icagruppens koncernledning. 

− Benny Svensson har precis den gedigna erfarenheten av it i kombination med djup affärsförståelse som krävs för att Icagruppen ska fortsätta leda utvecklingen på det digitala området. Att arbeta datadrivet är avgörande för att vi ska kunna utveckla affären och möta kundernas förväntningar, säger Per Strömberg, vd Icagruppen.

Från den 10 januari 2022 fram till att Benny Svensson tillträder går Per Lengquist in som tf it-direktör. Lengquist arbetar i dag som chef för it-strategi och -arkitektur på Icagruppen.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094