23948sdkhjf

E-handelskoncern förvärvar Bread & Boxers

Den snabbt växande e-handelskoncernen Online Brands Nordic förvärvar samtliga aktier i underklädesbolaget Bread & Boxers AB som ägs av Alexander Palmgren, Henrik Lindahl, och Henrik Lundqvist.

– Vi är övertygade om att den samlade kunskap som finns inom Online Brands gör det möjligt för Bread & Boxers att nå ut bredare, samtidigt som vi kan utveckla ett ännu bättre erbjudande till alla våra trogna kunder, säger Alexander Palmgren, vd på Bread & Boxers, i en kommentar.

Bread & Boxers designar underkläder, t-shirts och loungekläder för dam och herr.  

– Vi har ända sedan start brunnit för att formge och producera underkläder och t-shirts av hög kvalitet och med bra passform. Vi är väldigt stolta över det sortiment och det varumärke vi byggt upp tillsammans med våra dedikerade medarbetare. För oss är det väldigt spännande att kunna komplettera vår organisation med de nya ägarnas entreprenörsanda och gedigna kunskap. Vi ser mycket fram emot den fortsatta resan tillsammans med Online Brands, säger Alexander Palmgren vidare.

Bread & Boxers omsättning uppgår preliminärt till cirka 40 miljoner kronor under 2021 med ett EBITA-resultat om cirka 4,5 miljoner kronor, enligt Online Brands. 

Online Brands köper bolaget för initiala 57,5 miljoner kronor. Vidare kan en kontant tilläggsköpeskilling som är kopplad till Bread & Boxers utveckling under åren 2022-2024 utgå, men kan inte överstiga 40 miljoner kronor, uppger Online Brands.

Bread & Boxers grundades 2010 av Alexander Palmgren och Henrik Lindahl, och 2014 gick  hockeyproffset Henrik Lundqvist in som delägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078