23948sdkhjf

Ny hållbarhetschef på Budbee – rekryteras från SAS

Techbolaget Budbee har ökat sitt fokus på hållbarhet och inrättat en ny roll som global hållbarhetschef. För den nya rollen har Amanda Degerkvist, som tidigare jobbat för SAS, rekryteras. Med start den 10 januari kommer Amanda Degerkvist vidareutveckla företagets miljömässiga och sociala frågor, samt arbeta med rapportering till handledare och allmänheten.

– När möjligheten att börja på Budbee dök upp var det för attraktivt att säga nej till. Jag är imponerad av den omfattande expansions- och hållbarhetsresa som Budbee gjort, och ser fram emot att driva hållbarhetsarbetet på flera fronter och marknader, säger Amanda Degerkvist i en kommentar.

Tidigare har Amanda Degerkvist jobbat som hållbarhetsutvecklingschef på SAS, samt sitter i styrelsen Young Sustainability Professionals. Nu ska Budbee öka fokuset p hållbarhet globalt, sedan tidigare är 100 procent av företagets leveranser i Sverige fossilfria.

– Hållbarhet har sedan start varit en viktigt fråga för oss och vi vill göra ännu mer – därför inrättar vi den här rollen. Vi behöver en person som dedikerat kan driva arbetet och som besitter förståelse för de möjligheter och utmaningarna som är kopplade till ansvarsfullt företagande. Det har vi hittat i Amanda Degerkvist, säger Ann Sonne, kommunikationschef på Budbee.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094