23948sdkhjf

Bud på väg på varuhusjätten Kohl's

Den amerikanska varuhuskedjan Kohl's kan vara på väg att säljas. Acacia Research ska, backade av investmentboalget Starboard Value, ha kontaktat Kohl's för att uttrycka ett intresse för att lägga ett bud på den stora varuhuskedjan. Det uppger nyhetsbyrån Reuters.

Även om det fortfarande är långt till affär så steg Kohl's aktie vid 17.20-tiden på tisdagen med närmare 5 procent när nyheten blev känd. 

Acacia brukar normalt mest intressera sig för bolag inom teknik och hälsa. Tack vare partnerskapet med Starboard har bolaget finansiella muskler i form av cirka en miljard dollar i kapital.

Acacia utsträckta hand till Kohl's kommer samtidigt som hedgefonden Macellum Advisors GP LLC börjat sätta press på varuhuskedjan och bland annat krävt nya styrelseledamöter och att en bank anlitas för att se över en försäljning om inte Kohl's förbättrar sina siffror så att aktievärdet höjs.

Kohl's har mer än 1 100 varuhus utspridda i 49 amerikanska stater. Bolaget beräknas äga fastigheter för ett värde av mellan sju och åtta miljarder dollar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079