23948sdkhjf

Hon blir vd för Svensk Handel

Svensk Handels nya vd Sofia Larsen har lång erfarenhet från politiken.

Nu är det klart vem som efterträder Karin Johansson som vd för branschorganisationen Svensk Handel. Sofia Larsen tillträder posten den 1 maj.

Jag är glad och hedrad över förtroendet och ser med tillförsikt fram emot att få leda en så samhällsviktig organisation som Svensk Handel, säger Sofia Larsen och fortsätter:

Handeln befinner sig i en utmanande tid. Pandemin har slagit hårt mot många medlemmar, samtidigt som digitaliseringen och omställningen för ökad hållbarhet skapar hårt tryck på förändring. Men i denna förändring skapas också stora möjligheter. 

Sofia Larsen kommer närmast från rollen som chef för samverkan och kommunikation på Örebro universitet. Dessförinnan har hon bland annat varit riksdagsledamot för Centerpartiet, ordförande för riksdagens utbildningsutskott samt segmentschef inom friskolekoncernen Academedia. Hon har också varit förbundsordförande för Jusek (nu Akavia) i nio år, 2011-2020.

– Sofia är en senior ledare med mycket bred erfarenhet från många olika samhällssektorer och jag är övertygad om att hon är precis den ledare som Svensk Handel behöver i en utmanande och transformativ tid, säger Anders Svensson, Ica Sveriges vd och styrelseordförande för Svensk Handel.

Svensk Handels nuvarande vd, Karin Johansson, har lett organisationen sedan 2013. Hon lämnar sin tjänst i februari. Under perioden den 1 februari till den 30 april kommer förhandlingschef Ola Axelsson gå in i rollen som tillförordnad vd.

Karin Johansson lämnar Svensk Handel för Svenskt Näringsliv. Hon blir vice vd och chef för den nya sammanslagna funktionen Näringspolitik och Opinionsbildning.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109