23948sdkhjf

E-handlaren Kid's Concept tar plats i NOD-gruppen

Den Borås-baserade e-handlaren Kid's Concept förvärvas av bolagsgruppen Network of Design (NOD) och blir därmed det fjärde bolaget i gruppen där sedan tidigare även String Furniture, Photowall och Cooee Design ingår.

Leksaks- och inredningsbolaget Kid’s Concept omsatte 2021 cirka 100 miljoner. Bolaget utvecklar egendesignade produkter med hållbarhet i fokus som säljs i egen webbshopp på 30 marknader. Exporten står för 80 procent av omsättning.

– Vi har aldrig tänkt tanken att ta in ytterligare en partner i bolaget, men med NOD kändes det som den perfekta partnern. För att kunna ta oss till en helt ny nivå ser vi att det finns mycket att lära av alla experter i NOD men också av de andra bolagen i gruppen. Vi ser fram emot nästa resa, nu ännu starkare, säger Kid’s Concept-grundarna Anna Enander och Amelie Råberg som är vd respektive marknadschef i bolaget.

Altorägda NOD:s ambition är att etablera ett ledande nätverk för entreprenörer och designbolag med starka varumärken som har potential att växa i nya marknader, huvudsakligen genom onlineförsäljning samt med fortsatt produktutveckling. Med det nya förvärvet finns fyra bolag i gruppen och NOD ser ett stort intresse bland andra designvarumärken att ansluta sig till nätverket.

– Vi har haft ett fantastiskt 2021 med mycket god tillväxt i alla bolag, säger NOD:s vd Therese Hillman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094