23948sdkhjf

Life värvar från Apoteket: ”En kommersiellt driven ledare”

Apotekets e-handelschef blir koncernchef för Life. ”Valet av Wictoria Glans som ny koncernchef avspeglar Lifes digitala ambitioner”, uppger hälsokedjan.

Wictoria Glans har utsetts till koncernchef för hälsokedjan Life. Hon kommer närmast från posten som affärsområdeschef för e-handel på Apoteket och tillträder i sommar.

– Wictoria Glans är en kommersiellt driven ledare som ser förändring och utveckling som självklara framgångsfaktorer. Hennes breda erfarenhet inom detaljhandel med fokus på digital handel och transformation gör henne till en perfekt match till Life, säger Thommy Nilsson, styrelseordförande, Life Europe i en kommentar.

Wictoria Glans efterträder Gunnel Åkerman som verkat som koncernchef sedan 2017 men som arbetat för hälsokedjan sedan 2008. Gunnel Åkerman lämnar dock inte Life utan fortsätter vara aktiv i en senior rådgivande roll och tillträder som styrelseledamot.

Life omfattar 300 fysiska butiker i Sverige, Norge och Finland och nu ska kedjan också lägga in en extra växel för att dra upp tempot digitalt. 

– Jag är glad och stolt över att få denna möjlighet. Life är en stark och uppskattad aktör på samtliga marknader där man är verksam. Tillväxten i hälsobranschen är fortsatt mycket hög och med hjälp av alla fantastiska medarbetare, franchisetagare och samarbetspartners har Life en unikt stark möjlighet att fortsätta att utvecklas på den resa som påbörjades för mer än 20 år sedan, säger Wictoria Glans, tillträdande koncernchef för Life Europe i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093