23948sdkhjf

Får nytt chefsjobb hos Apoteksgruppen

Blir försäljnings- och driftsdirektör.

Erik Sjögren klivit på som vd för Apoteksgruppen så tar Nina Wyholt Gradin över posten som försäljnings- och driftsdirektör på Apoteksgruppen. Hon tillträder den 1 februari och rekryteras internt från rollen som head of operations.

– Jag är väldigt glad att Nina tar över försäljningsdirektörsrollen efter mig. Nina har inte bara varit högst involverad i det arbete vi gjort ihop med försäljning- och driftsteamet utan även själv drivit många viktiga delar. Hon har en särskild fallenhet av att kunna vara väldigt strategisk men samtidigt operativ vid rätt tillfälle. Att hon är totalt prestigelös och ständigt ger konstruktiva förslag och feedback gör att Nina väldigt lätt får med sig andra. Nina har en stark relation med både servicekontoret, regioncheferna och apoteken, vilket gör att det faller sig väldigt naturligt att Nina tar sig an denna roll. Jag ser även fram emot att få in Nina i ledningsgruppen så hon kan bidra med sitt synsätt och erfarenhet även där, säger Erik Sjögren, nytillträdd vd i en kommentar.

Nina Wyholt Gradin har arbetat för Apoteksgruppen sedan 2017 men har även ett längre förflutet från kommersiella roller inom retailbranschen bland annat från Venue Retail Group, numera Rizzo Group, och Synoptik.

– Jag har ett stort hjärta för Apoteksgruppen och brinner verkligen för vår bransch då vi har ett sådant viktigt samhällsuppdrag vilket ger jobbet extra mening. Jag har ett stort hjärta för Apoteksgruppen och framförallt för alla mina fantastiska kollegor så det känns otroligt spännande och roligt att få fortsätta denna resa tillsammans med dem. Jag tror på ett inkluderande ledarskap och att coacha team och medarbetare mot starka resultat. Tillsammans ska vi ta oss an de möjligheter och utmaningar vi står inför. Vi har fortsatt potential i att utveckla våra kundmöten och vi har en tydlig plan som vi satte under hösten. Det ser jag fram emot, tillsammans med teamet att få fortsätta vara en del i, säger Nina Wyholt Gradin i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078