23948sdkhjf

Sängkedjan Sova förvärvar konkurrent

Sova köper Blomsterbergs Sängar och växer med fyra butiker i Skåne.

Sova förvärvar Blomsterbergs Sängar som i dagsläget består av sex butiker varav två ska avvecklas successivt under 2022.

– Vi delar vår vision med att få människor att sova gott och vakna utvilade med Sova. Det känns därför väldigt bra att Blomsterbergs Sängar får utvecklas vidare tillsammans med Sova, säger Henric Blomsterberg, vd på Blomsterbergs Sängar i en kommentar.

Genom förvärvet växer Sova med butiker i Ängelholm, Löddeköpinge, Malmö och Kristianstad medan butikerna för Blomsterbergs Sängar i Lund och Växjö avvecklas.

Sedan tidigare hade Sova tre butiker i Skåne och omfattar efter förvärvet nu totalt sju butiker.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att driva butikerna och hjälpa fler skåningar med att prova ut rätt säng. Sova och Blomsterbergs Sängar har många gemensamma nämnare med fokus på kvalitetssängar, stort kunnande och hög service. Vi vill båda få fler att upptäcka att det är värt att investera i sin sömn, säger Johan Forssman, vd, Sova i en kommentar.

Blomsterbergs Sängar är sprunget ur anrika  Blomsterbergs Möbler och den första renodlade sängbutiken öppnade 2016 på Center Syd i Löddeköpinge.

I Blomsterbergs Sängars sortiment ryms varumärken som Hästens, Carpe Diem Beds, Jensen, Tempur, Ekens och Hilding Anders.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Matas om intåget i Sverige: ”Vi vill vara en del av tillväxten digitalt”
Elgiganten värvar från Plantagen
Vila återöppnar
Fortsatt ökning av konkurser i detaljhandeln
Svensk Handel om de rekordhöga lönekraven
Smyckesbutik prisad av centrumförening
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094