23948sdkhjf

Sängkedjan Sova förvärvar konkurrent

Sova köper Blomsterbergs Sängar och växer med fyra butiker i Skåne.

Sova förvärvar Blomsterbergs Sängar som i dagsläget består av sex butiker varav två ska avvecklas successivt under 2022.

– Vi delar vår vision med att få människor att sova gott och vakna utvilade med Sova. Det känns därför väldigt bra att Blomsterbergs Sängar får utvecklas vidare tillsammans med Sova, säger Henric Blomsterberg, vd på Blomsterbergs Sängar i en kommentar.

Genom förvärvet växer Sova med butiker i Ängelholm, Löddeköpinge, Malmö och Kristianstad medan butikerna för Blomsterbergs Sängar i Lund och Växjö avvecklas.

Sedan tidigare hade Sova tre butiker i Skåne och omfattar efter förvärvet nu totalt sju butiker.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att driva butikerna och hjälpa fler skåningar med att prova ut rätt säng. Sova och Blomsterbergs Sängar har många gemensamma nämnare med fokus på kvalitetssängar, stort kunnande och hög service. Vi vill båda få fler att upptäcka att det är värt att investera i sin sömn, säger Johan Forssman, vd, Sova i en kommentar.

Blomsterbergs Sängar är sprunget ur anrika  Blomsterbergs Möbler och den första renodlade sängbutiken öppnade 2016 på Center Syd i Löddeköpinge.

I Blomsterbergs Sängars sortiment ryms varumärken som Hästens, Carpe Diem Beds, Jensen, Tempur, Ekens och Hilding Anders.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094