23948sdkhjf

Footway Group förvärvar Netlens.com

Footway Group AB expanderar sin plattform till nya produktkategorier.

Netlens.coms, som är en nischad e-handlare för kontaktlinser och apoteksprodukter, kommer genom förvärvet att integreras på Footway Groups multistore-plattform, uppger Footway under torsdagen. 
Övertagandet innebär att Footway Group får sin första nischade butik i produktkategorier utanför skor, kläder och sportartiklar.  Samtidigt kan Netlens vidareutveckla sitt koncept, som en del av Footway Groups plattform.

Förvärvet finansieras delvis genom likvid från tidigare kommunicerad företrädesemission och genom apportemission av aktier. Tillträde sker under tredje kvartalen 2022, senast den 1 september.
 Netlens är ett starkt varumärke inom sin nisch, en vass butik som jag konkurrerade med under Lensway-tiden, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway Group, i en kommentar.
I samband med övertagandet kommer Netlens att lanseras på totalt 24 marknader i Europa,  Backend-funktionalitet såsom kundsupport, lager och logistik delas med övriga butiker på plattformen. Martin Arwin, som grundat Netlens, kommer fortsätta att ansvara för butiken som en del av Footway Group. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här öppnar Gina Tricot outletbutik
Meds slimmar och skalar upp
Tar prylbutiken till Eskilstuna
Allt fler tvingas till deltidsarbete
Mathem köper snabba konkurrenten – satsar på Mathem Express
Onlinehandel – här är listan på vilka län som näthandlar mest
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093