23948sdkhjf

Netonnet och Komplett blir ett: ”Vi kompletterar varandras styrkor”

Räknar efter sammanslagningen att ha en marknadsandel om 10 procent i Norden.

Komplett Group förvärvar samtliga aktier i Netonnet och tillsammans bildar bolagen en gigant till e-handelsaktör i Norden för hemelektronik också med ett fysisk avtryck om 47 butiker för Netonnet och Webhallen tillsammans. 

Netonnet, Komplett och Kompletts dotterbolag Webhallen förblir fristående varumärken.

Genom sammanslagningen räknar Komplett och Netonnet med att uppnå betydande stordriftsfördelar och synergierna uppskattas till minst 200 miljoner kronor på årsbasis, främst inom inköp, med en helårseffekt inom 24 månader efter transaktionens slutförande.

Målet är ytterligare tillväxt.

– Komplett och Netonnet passar perfekt ihop. Tillsammans får vi ännu fler kunder och därigenom också möjligheter till ännu bättre inköp, vilket gör att vi kan fortsätta erbjuda attraktiva priser. Nu breddar vi koncernens geografiska närvaro och skapar förutsättningar för ett ännu mer attraktivt erbjudande och den bästa kundupplevelsen, säger Lars Olav Olaussen, vd på Komplett Group i en kommentar. 

Lars Olav Olaussen blir vd för nybildade Komplett Group medan Susanne Holmström fortsätter som vd för Netonnet och ska ingå i bolagets koncernledning som vice vd. Både koncernens huvudkontor och de tre affärsenheterna Netonnet, Komplett och Webhallen behåller sina befintliga kontorslägen, heter det i ett pressmeddelande.

Avtalet mellan parterna är uppbyggt som ett förvärv där Komplett förvärvar aktierna i Netonnet, som ägs av SIBA Invest, för motsvarande 3 706 miljoner kronor och Netonnet blir del av Komplett Group med nätbutikerna Komplett och Webhallen.

SIBA Invest, blir därmed näst största ägare i Komplett ASA efter Canica Invest och Fabian Bengtsson tar plats i Komplett Groups styrelse som representant för SIBA Invest.

Tillsammans hade bolagen en samlad årsomsättning på 18,5 miljarder och redovisade ett justerat rörelseresultat om 674 miljoner i fjol.

– Vi ser tydliga synergier mellan Netonnet och Komplett. Båda organisationerna har ett mycket starkt kundfokus och sätter alltid kunden först. Vi har likheter i företagskultur och attityd, och vi kompletterar varandras styrkor. Vi vill göra samma sak som idag – samtidigt som vi blir dubbelt så starka, säger Susanne Holmström, vd på Netonnet.

Affären ska i sedvanlig ordning genomlysas av konkurrensmyndigheter, i det här fallet i de norska och svenska, och villkoras av Komplett Groups aktieägare.

Bolaget kommer fortsättningsvis att vara noterat på Oslo Börs.

Netonnet grundat i Borås 1999, där huvudkontor och lager alltjämt ligger,  omfattar förutom e-handel 26 lagershoppar utanför storstäder i Sverige och 3 i Norge. Nettonnets omsättning uppgick i fjol till  cirka 7,5 miljarder  varav cirka 88 procent i Sverige och resterande cirka 12 procent i Norge.

Komplett Group, grundat 1996, och med huvudkontor och huvudlager i Sandefjord samt huvudlager för Sverige i Stockholm omsatte cirka 11 miljarder kronor (ej reviderad) varav 65 procent i Norge, 32 procent i Sverige och 3 procent i Danmark.

Komplett äger även Webhallen med 18 butiker i köpcentrum över hela Sverige med störst koncentration till Stockholmsområdet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ikea inviger inspirationsstudio i Täby
Elgiganten expanderar i Skellefteå
Stadium ilsknar till – säger upp sina hyreskontrakt
Newhouse lanserar kundklubb
Välkänd möbelhandlare i konkurs
Best of Basic satsar dubbelt på Frölunda Torg
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094